Czytano 629 razy
  • Film z kursu "Anatomia Modułu Liquify – Maskowanie

Zamieszczamy darmową lekcję z kursu z magazynu .PSD 5/2009. Lekcja dotyczy maskowania w filtrze “Skraplanie”.

Do pobrania tutaj

około roku temu
  • Odp: Film z kursu "Anatomia Modułu Liquify – Maskowanie

Płyta z programami jest na Windowsa. Czy jest szansa, że w następnym numerze będzie ta sama płyta ale w wersji dla Mac OS X?

około roku temu
    Users_avatars_mini appleseed

U mnie w Win.Media Player jest tylko audio. Jak mam ten film odtworzyc?

około roku temu
    Users_avatars_mini jewka

potrzebujesz kodeki, które są dodawane do każdej płyty CD, lub ściągnij je z neta, są darmowe, nazywają się XviD i TSCC

około roku temu
    Logo_tb_58_px tomasz buttler

Ten numer jest naprawde fantastyczny ;)

około roku temu
    Users_avatars_mini yevvhral

Również uważam że ten numer jest świetny!

około roku temu
    Users_avatars_mini marvel84

Zaprenumerowałem – korzystając z promocji – trzy kolejne numery .PSD : 5, 6 , 7.2009 . Piątka to pierwszy egzemplarz tego magazynu jaki mam w ręku . Prawdę mówiąc skusił mnie kurs z uzytkowania modułu Liquify . I jestem zdegustowany . Dla profesjonalistów się nie nadaje – jeśli znają dobrze PS to znają też w zasadzie ten i inne moduły . Dla amatorów takich jak ja – też się nie nadaje . Powierzchowny , zbyt szybko prowadzony , z błędami . Kurs ten jak widać prowadzony był w oparciu o PS CS3 . Skąd w takim razie wykładowca wziął np. skrót do Free Transform – CTRL + T ?. Skrót ten pojawił się w wersji PS CS4 . Skąd laik ma to wiedzieć ?. Będzie tłukł ten skrót w klawisze bez spodziewanego efektu . Od połowy części kursu \“maskowanie\” – błąd montażowy – lektor mówi swoje , a film pokazuje swoje . Połowa lekcji do śmieci . Oczywiście dla chcącego nic trudnego – można dojść o co chodzi – ale dla laika ?!. Część ostatnia – \“deformacja owocu\” wykonana i prowadzona w pośpiechu – jakby wykładowca śpieszył się na obiad . Trzeba mieć dużo zacięcia by tę lekcję przerobić samemu . Pojawiło się też wiele wewnętrznych sprzeczności – mówi się co innego , działa w inny sposób . Brak jakiegokolwiek wstępu z wyjaśnieniami o co chodzi i kiedy , w jakich warunkach stosować !. Moduł fajny i godny uwagi . Nie tylko do zabawy w zmiany postaci , ale ze wszech miar uzyteczny do przekształceń . Kurs , jak pogawędka przy kieliszku – w wielu miejscach nie wiadomo jak i co zrobić i o co wykładowcy chodzi . Mam wiele uwag do tego kursu przedstawionego na płycie . Zajęło by to kilka kartek lub kilka minut pogawętki . Nie wiem czy zaprenumeruję ten magazyn i wątpię bym polecił go przyjaciołom od fotek . Nosiłem się z zamiarem kupna kursu PS CS4 . Jeśli jednak jest wykonany w ten sam sposób – to dzięki . Wolę poślęczeć na książkami z tego cykly – zakupię je , jak tylko się pojawią . Dlatego kończę i pozdrawiam .

około roku temu
    Users_avatars_mini wlodalgl

W CS3 jest skrót ctrl+T do free transforma .
    A że w CS’ie 4 też występuje to akurat dobrze… głupio by było jakby przy każdej wersji programu zmieniali wszystkie skróty ^^

Co do laika, zwróć uwage że przy każdym tutorialu jest napisany poziom trudności. Wiesz na co się porywasz w momencie gdy zaczynasz zabawę. Jeśli to nie na twoje nerwy to poszukaj czegoś innego

około roku temu
    Users_avatars_mini yevvhral
Zaloguj się aby dodawać posty na forum ...

Tutoriale Photoshop
Graf-Planet forum graficzne. Darmowa grafika, porady tutoriale, darmowy download, własna galeria i wiele więcej... Możliwość bezpłatnego zamówienia na grafikę.
  • Forum graficzne GrafArt.org :: Darmowa grafika , mnóstwo tutoriali , darmowy download , grafika na zamówienie! , Darmowa grafika , Avatary , Userbary , Sygnaturki !

Regulamin korzystania z portalu